Laat je vaccineren in VacCovid Park Spoor Oost

vaccineren

Vlaanderen zal de vaccinatie mogelijk maken in 94 vaccinatiecentra. Stabroek is toegewezen aan het vaccinatiecentrum park Spoor Oost. Hier zullen onze vaccins terecht komen.

Vanaf juni 2021 wordt de brede bevolking (-65 jaar) gevaccineerd.  

Iedereen krijgt een uitnodiging

Als het zover is, krijg je een uitnodiging met een vaccinatiecode om je te laten vaccineren. Met de vaccinatiecode maak je uw afspraak. Je kan je datum kiezen, wijzigen en annuleren. Je vaccinatiecode is 30 dagen geldig. Binnen de 30 dagen moet je een keuze maken.

Minder mobiele inwoners

Voor de meeste inwoners zal de vaccinatie gegeven worden in het vaccinatiecentrum vaccovid, maar er is een aangepaste werkwijze voor onze minder mobiele inwoners:

 • Minder mobiele inwoners krijgen een vaccin op een tijdelijke vaccinatielocatie in eigen buurt. Dit moet je kenbaar maken tijdens het maken van je afspraak. Eerste plaatselijke vaccinatie vond plaats eind april 2021, de tweede in mei 2021 (herhaling groep april). 

 • Wie de woning om medische redenen niet kan verlaten, krijgt thuis een vaccin. Dit verloopt via de huisarts.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

 • Bereikbaarheidsplan van Stabroek naar VacCovid. Het forfaitair tarief van de taxi unie voor 60-plussers blijft gelden. Voor min 60-jarigen geldt vanaf dinsdag 25/5 de korting van 20% op de kilometerprijs.

 • VacCovid vind je naast het testdorp TestCovid, Noordersingel 40 in Borgerhout (vlak bij het Sportpaleis).

 • Er zijn 600 parkeerplaatsen en voldoende fietsenstallingen. 

 • Het vaccinatiedorp bevindt zich in een lage-emissiezone (LEZ). Als je voertuig niet toegelaten is en je rijdt Spoor Oost op, hoef je geen eventuele boete te betalen. Ook als je ergens anders parkeert, ben je vrijgesteld van een boete. Die vrijstelling geldt enkel voor de dag van je bezoek aan het test- en vaccinatiedorp.

 • In tegenstelling tot het testdorp ga je te voet naar binnen. 

 • Het vaccinatiedorp is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

In 3 stappen binnen en buiten

 • Schuif in het vaccinatiedorp aan in een van de 6 toegangsrijen.  

 • Na controle van je identiteit en e-ticket ga je naar een vrij vaccinatiekabinet. Daar krijg je je vaccin. Elke spuit heeft een unieke barcode met het type vaccin en het lotnummer.

 • Na de inenting ga je naar de wachtruimte ernaast. Daar wordt de vaccinatie geregistreerd en doorgestuurd naar Vaccinet. Als je je goed voelt, mag je naar huis.

 • Sven De Ridder maakte een videofilm.

Hoe verloopt de vaccinatie? 

In elk vaccinatiecentrum zijn er meerdere vaccinatielijnen. In elke vaccinatielijn wordt één type vaccin toegediend, goed voor 20 à 25 inentingen per uur. Een vaccinatielijn kan je vergelijken met een lopende band. Je komt binnen bij het onthaal. Een onthaalmedewerker checkt je identiteitsgegevens en brengt je naar de registratie. Daar geeft een verpleegkundige je info over het vaccin en overlopen jullie je medische voorgeschiedenis en gezondheidstoestand. Je krijgt er ook een afspraak voor de tweede inenting. Daarna ga je naar de vaccinatieruimte waar een verpleegkundige je vaccineert. Na de vaccinatie mag je een kwartiertje rusten in de wachtruimte onder toezicht van een arts.  

Download vaccinatie parcours (pdf 2.34 MB)

Informatie vaccineren

Waarom is vaccineren is de beste keuze?

Veelgestelde vragen over vaccineren

Alle info op https://vaccovid.be/nl/