Vaccinatiecentrum Stabroek vacCovid Park Spoor Oost

Inwoners van de stad Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem worden gevaccineerd in het vaccinatiedorp VacCovid op Spoor Oost.

Waarom laten vaccineren?

Door het vaccin maakt je lichaam antistoffen aan. Die stoffen helpen om tegen de deeltjes van het virus te vechten. Kom je later in contact met het virus? Dan beschermen de antistoffen jou. Lees verder

Wanneer ben je aan de beurt?

Het agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid nodigt je persoonlijk uit wanneer je aan de beurt bent. In de uitnodiging wordt een persoonlijke vaccinatiecode meegedeeld. Je code is 30 dagen geldig. Met deze code maak je een afspraak. Zonder afspraak krijg je geen vaccinatie. Je telefonisch een afspraak maken of online. Lees verder

Je kan datum kiezen. Je kan je afspraak wijzigen of annuleren. 

Van maart tot mei 2021 komen de leeftijdscategorie +65 en de risicopatiënten aan de beurt. Er wordt gestart met de oudste generatie (+80).

Voorbeeld uitnodigingsbrief - Voorbeeld uitnodigingsbrief in andere talen

Hopelijk vanaf juni 2021 (als er voldoende vaccins zijn) volgt de rest van de bevolking, ook hier wordt gewerkt van oud naar jong.

Heb je problemen met het maken van je afspraak in het vaccinatiedorp? Vraag hulp aan de corona-infolijn, telefoon 03 435 95 55 (maandag – zondag, 9u00 tot 17u00).

Je kan ook beroep doen op de Stabroekse helpdesk die je help een afspraak te maken (enkel tijdens de vermelde dagen en uren):

  • Administratief centrum

Dorpsstraat 45 te Stabroek
Na afspraak via 0472 20 09 68
Je kan telefonisch contact nemen op maandag en woensdag van 14 tot 16 uur.

  • Sociaal Huis

Kerkstraat 35 te Hoevenen
Na afspraak via 0471 94 17 94
Je kan telefonisch contact nemen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 12 uur.
 

Wat gebeurt er in het vaccinatiedorp?

Sven de Ridder leidt je rond in VacCovid

Geraak je niet in VacCovid?

Er zijn een aantal vervoermogelijkheden voor wie minder mobiel is. Raadpleeg het bereikbaarheidsplan van Stabroek naar VacCovid

Ben je +65, minder mobiel en heb je geen hulp om naar het vaccinatiedorp te komen? Dan kun je terecht in eigen gemeente in een eenmalige antenne in het Jeugdcentrum in de Kerkstraat te Hoevenen. Evengoed maak je via de infolijn van VacCovid een afspraak. Samen met de infolijn zoek je de passende oplossing.

Als je echt je huis niet kunt verlaten om medische redenen, kun je op een later moment thuis gevaccineerd worden. Voor een thuisvaccinatie hoef je geen afspraak te maken. Dit verloopt via je huisarts.

Met het openbaar vervoer

Raadpleeg het bereikbaarheidsplan. Geadviseerd wordt om lijn 770 of 776 te nemen. Afstap halte Kinepolis/Metropolis. Vanaf deze halte neem je tram 6 tot halte Schijnpoort. Voor de laatste 500 meter is een shuttledienst voorzien. Er zijn stewards aanwezig aan de halte om info te vragen. Routeplanner

Met de auto

Navigeer op vaccinatiecentrum Park spoor Oost, niet op het adres. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen aan het vaccinatiedorp.

Je bent tevens vrijgesteld voor de lage emissie zone. Lees verder

Met de fiets

Raadpleeg het fietsplan

Aangepast vervoer

Help elkaar! Laat je brengen door vrienden of familie. Er worden parkeerplaatsen voorbehouden op de parking van het vaccinatiecentrum vlak bij de ingang voor personen met een beperking. Indien je niet beschikt over geschikt vervoer kan je beroep doen op aanbieders van aangepast vervoer zoals de Minder Mobielen Centrale Stabroek of van uw mutualiteit. Personen die hiervoor in aanmerking komen kunnen dit voor MMC Stabroek aanvragen op maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag telkens van 13u00 tot 15u00 op
het telefoonnummer van het Sociaal Huis 03/317 18 80. Er is geen apart tarief voorzien voor vervoer naar VacCovid. Indien iemand vervoer van de MMC wenst te gebruiken, moet hij/zij lid worden van de MMC zoals gebruikelijk. Opgelet! Er zijn onvoldoende vrijwillige-chauffeurs ter beschikking om een zeer grote toestroom op te nemen.

Wil je een taxi nemen? Dan kan je genieten van een voordeeltarief (€ 15,00 enkele rit voor 60-plussers) vanuit Stabroek via de Antwerpse Provinciale Taxi Uni. Lees verder