Enkel verpakt asbest welkom op het recyclagepark

  • 5 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht om asbesthoudende materialen verpakt aan te leveren om zo de veiligheid van jezelf, andere bezoekers en van de parkwachter te verhogen. Je mag asbesthoudend afval vanaf dan dus enkel nog in speciale zakken aanleveren die je op de recyclageparken kan aankopen. Op het recyclagepark kan je enkel terecht met hechtgebonden asbest.

De beschikbare verpakkingen kosten 1 euro per stuk. Het recyclagepark biedt 2 verschillende types verpakkingen aan:

  1. Buisfolie: de buisfolie is een transparantie LDPE-folie met een dikte van 100 micron.  De folie dient voor het verpakken van asbestplaten en worden aangeboden in 3 verschillende lengtes (m): 1,25 – 2,25 – 3,25 m. In de buisfolie passen 2 à 3 golfplaten.
  2. Minibag: de minibag is een transparante LDPE-folie met een dikte van 100 micron.  De folie dient voor het verpakken van losse stukken asbest (bloembakken, dakleien, …).  De minibag heeft een afmeting van 1 x 1,2 m. De inhoud is 150 liter

Opgelet! Andere verpakkingsmaterialen zijn niet toegelaten en bovendien zal onverpakt of niet correct verpakt asbesthoudend afval geweigerd worden! Het verpakken moet thuis gebeuren (niet op het park), dus koop eerst het materiaal vooraleer met de werken te starten.