Fuiven in je jeugdcentrum JOS

Hier staan een hoop tips die specifiek zijn voor alles wat in het jeugdontmoetingscentrum wordt georganiseerd.

Sabam

De muziek die je op een fuif speelt of die tijdens een optreden wordt gebracht, is niet gratis. Ten eerste hebben de auteurs recht op auteursrechten. Daarvoor betaal je een bijdrage aan SABAM. Dit moet je ten laatste tien dagen voor het evenement in orde brengen. Ook voor privé - feestjes (op uitnodiging en zonder affiches, al dan niet met inkom) betaal je SABAM.

Op het aanvraagformulier dat je op de site van SABAM vindt, dien je de volgende gegevens invullen:

  • Plaats van de op- of uitvoeringen: JeugdOntmoetingscentrum Stabroek (JOS), Kerkstraat 89 te 2940 Stabroek
  • Oppervlakte: polyvalente zaal: 162 m2 ; polyvalent lokaal: 132 m2

Billijke vergoeding

De billijke vergoeding hebben wij als JOS vzw betaald voor het hele jaar. Je hoeft er als organisator dus niet meer aan te denken.

Rookverbod

In het ganse gebouw geldt een rookverbod.

Openbaar evenement

Organiseer je een evenement / fuif / optreden, dat openbaar is of toegankelijk voor iedereen, dan dien je dit ook aan te vragen via het evenementenloket.

Sluitingsuur is 05.00 uur

Net zoals de andere gelegenheden in Stabroek, ligt het sluitingsuur vast op vijf uur 's nachts. Als organisator dien je hiermee rekening te houden en ervoor te zorgen dat alles tegen vijf uur effectief is afgelopen. De enige uitzondering hierop is de schoonmaak. Die mag je uiteraard later dan vijf uur doen.

Plakken en plakreglement

De meest gebruikelijke manier om promotie te maken is het hangen van affiches. Omdat jouw fuif niet de enige is, zijn er afspraken nodig om het plakken in goede banen te leiden, deze vind je in het reglement en het aanvraagformulier.