Geen Jaarmarkt en Koekloting tijdens Putte Kermis

  • 13 juli 2020

De Jaarmarkt en Koekloting tijdens Putte Kermis in oktober vinden niét plaats. Dat beslisten de gemeenten Stabroek en Kapellen in gezamenlijk overleg met de politiezone Noord.

In 2020, normaal dit jaar op 11 en 18 oktober, is er dus géén Jaarmarkt en Koekloting  tijdens Putte Kermis. Het is quasi onmogelijk om beide braderieën te organiseren volgens de huidige corona veiligheidsmaatregelen. Dan gaat het om de ‘beperkte’ oppervlakte, het aantal toegelaten bezoekers, de controle aan alle potentiële in- en uitgangen van de markten én op de naleving van alle geldende maatregelen, enz.
Ook vergt de organisatie van grotere evenementen een lange voorbereidingsperiode en is het maar de vraag of er een nieuwe opstoot van het coronavirus volgt én wat de Nationale Veiligheidsraad de komende weken en maanden beslist. Massa-evenementen als de Jaarmarkt en Koekloting – voorlopig al verboden tot en met 31 augustus – zijn sowieso een potentiële broeihaard voor een heropflakkering van corona. Bovendien besliste de gemeente Woensdrecht (Nederlands Putte) eerder al om dit jaar niet deel te nemen aan de héle Putse kermisweek.

Wat de andere activiteiten in de Putse kermisweek betreft, is dit de stand van zaken:

  • De organisatoren van de Kermisloop (op maandag 12 oktober) beslissen begin augustus of ze organiseren of niet.
  • De Sluitingsprijs (gepland op dinsdag 13 oktober) wordt dit jaar niét georganiseerd, liet de organisator reeds weten.
  • Voor een beslissing over de kermis zelf wordt nog afgewacht wat de Nationale Veiligheidsraad de komende weken beslist.
     

Contact

Evenementen en markten
Administratief Centrum
Dorpsstraat 45
2940 Stabroek
België
03 210 11 07 / 0491 92 97 26