Vrijwilligerswerk in het jeugdwerk

Wil je graag werken vrijwilliger, maar heb je geen idee waar?

Vragen over je rechten en plichten als vrijwilliger?

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk kan je hierbij helpen. De organisatie beschikt over een onlinedatabank met vrijwilligersvacatures en algemene info. Ook het Steunpunt Antwerpen van de Provincie Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting kunnen je verder helpen.

Graag grenzeloos op stap? Liever geen billenbruinvakantie? Je kan vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Verschillende organisaties bieden jongeren vanaf 18 jaar de kans om zich in te leven in een andere cultuur via wonen en werken in het buitenland. Ecologische projecten, vredesorganisaties, welzijnswerk, … mogelijkheden zat! Of trek er met een hele groep op uit. Er zijn zelfs verengingen die je op weg zetten met centen. En die cultuurschokken, die neem je erbij.

Meer weten?

Jint stimuleert en ondersteunt de internationale uitwisseling en samenwerking van jongeren en jeugdorganisaties. Op hun site staat een overzicht van internationale mogelijkheden: organisaties, beurzen, websites,… en kan je de gidsen downloaden of bestellen. 

Kamiel maakt je internationaal mobiel. Hij is er voor jongeren tussen 16 en 30 jaar oud die voor een tijdelijke, niet-toeristische activiteit naar het buitenland gaan. Kamiel vertelt je welke paperassen je vóór je vertrek in orde brengt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over je sociale zekerheid. Kamiel loodst je dus door het administratieve doolhof.

www.viavzw.be
www.jint.be
www.kamiel.info
www.afsvlaanderen.be
www.youthinaction.be