Wil jij animator worden?

De jeugddienst organiseert elke vakantie tal van leuke activiteiten voor kinderen en tieners. Om deze activiteiten in goede banen te leiden, kunnen zij rekenen op heel wat vrijwilligers.

Daarom is de jeugddienst steeds op zoek naar enthousiaste jongeren die tijdens de vakanties het beste van zichzelf willen geven! Elke jongere die dit jaar 16 wordt of al ouder is, is van harte welkom!

Mogelijke activiteiten:

  • speelpleinwerking: tijdens de krokus- en zomervakantie wordt elke werkdag van 8.30 u tot 16.30 u speelpleinwerking georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Je maakt er deel uit van een monitorenteam waarmee je samenwerkt en samen de gekste activiteiten bedenkt, uitwerkt en begeleidt!

  • grabbelpas: tijdens de paas – en zomervakantie wordt grabbelpas georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Dit gaat van uitstappen over knutselactiviteiten naar actieve doe-dingen. Deze activiteiten moeten begeleid worden.

  • swapactiviteiten: hetzelfde principe als de grabbelpas, maar dan voor tieners van 12 t/m 15 jaar. Ook hier zijn begeleid(st)ers nodig, maar enkel vrijwilligers die 2 jaar ervaring als monitor hebben, mogen de ruige en minder-ruige tieneractiviteiten begeleiden.

De gemeente biedt ook informatie waar je een cursus animator kan volgen (dit is altijd een goede en nuttige voorbereiding als je vakantiewerking wil begeleiden).

Vrijwilligersvergoeding?

 

Interesse?

Kom gerust langs op de jeugddienst. Je kan ook bellen naar het nummer 03 / 660 14 45 of mailen naar jeugdcentrum@stabroek.be.