Kinderrechten

In tZitemzo kan je alle vragen stellen over kinderrechten. Maar ook over de Belgische wet en kinderen.

Dus, zoek je info over het kinderrechtenverdrag? Heb je documentatie nodig voor een werkje over kinderarbeid? Hoe zit een echtscheiding in elkaar? Mag ik mijn naam zomaar veranderen?

tZitemzo helpt jou verder. We geven uitleg, maar je kan ook in onze bibliotheek snuisteren, op zoek naar info.

Zelfs een brief schrijven naar de rechter om gehoord te worden, kan in tZitemzo. Je maakt dan best eerst een afspraak.

Je vindt het misschien nogal raar om aan onbekenden een vraag te stellen. Heel veel kinderen vinden dat. Daarom hoef je bij ons je naam niet te zeggen. Je blijft anoniem.

Je kan ook aan een volwassene (je ouders, een vriend, een leerkracht) vragen om ons iets te laten weten. Die kan dan de vraag in jouw plaats stellen.

Wij zijn open op woensdag van 14 tot 17 uur. Dan kan je bij ons langskomen, ons bellen, een e-mail sturen of chatten. Je kan ook een afspraak maken om op een ander moment te komen.

Hoogstraat 81 - 9000 Gent

09 233 65 65

info@tzitemzo.be

Kinderrechtencommisariaat

Soms kan er iets fout lopen op je school, in de sportclub,  in je buurt of gemeente, in de jeugdbeweging, in de jeugdzorg, de hulpverlening,...  Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst. Het probleem geraakt maar niet opgelost. Je zocht overal hulp maar niemand kan of wil iets doen. Je zit vast. Je hebt een klacht over je rechten. Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Bel, mail, schrijf of surf en wij zoeken samen met jou naar een oplossing.

Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat
Leuvenseweg 86
1000 Brussel

Bel gratis
0800 20 808
van maandag tot donderdag van 9u tot 17u
en vrijdag van 9u tot 16u
tijdens schoolvakanties van 9u tot 16u
gratis en vertrouwelijk

of mailen
klachtenlijn@kinderrechten.be

We verwerken jouw persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer, om uw vraag, klacht of suggestie te behandelen en op te volgen. Jouw gegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden niet verkocht, uitgeleend of verhuurd of op enige andere wijze bekend gemaakt aan derden.