Zorgparkeren

Zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Ze verliezen kostbare tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. Het systeem van zorgparkeren moet dit verbeteren.

Als inwoner van Stabroek kan je, ook al heb je zelf geen zorg nodig, je parkeerplaats voor je oprit of garagepoort ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Dat duid je aan met de sticker 'zorgparkeren'.

Sticker zorgparkeren

zorgparkeren

Doelgroep

 • Burgers van Stabroek die een parkeerplaats willen vrijmaken voor zorgverleners.
 • Zorgverleners die een dergelijke parkeerplaats in de gemeente Stabroek of Kapellen willen gebruiken tijdens een huisbezoek.

Voorwaarden

 • De zorgverlener mag maximaal 45 minuten gebruik maken van je zorgparkeerplaats. Hij of zij hoeft voor deze periode geen parkeerschijf of bewonerskaart te gebruiken, maar wel de officiële zorgparkeerkaart van de gemeente Stabroek.
 • De zorgverlener moet zijn of haar mobiel telefoonnummer duidelijk leesbaar op haar zorgparkeerkaart noteren.
 • Op vraag van de aanbieder van de parkeerplaats, moet de zorgverlener het voertuig zo snel mogelijk verplaatsen.
 • Er mag geen misbruik gemaakt worden van de zorgparkeerplaats door bijvoorbeeld deze te gebruiken op het moment dat er geen zorg wordt verleend of de zorgparkeerkaart door te geven aan derden. Ook kan er geen vergoeding worden betaald om de zorgparkeerplaats voor te behouden. Bij misbruik of verkeerd gebruik kan de politiezone Noord de zorgparkeerkaart intrekken.
 • Indien je je parkeerplaats niet meer ter beschikking wil stellen, dan verwijder je de sticker en meld je dit aan de gemeente Stabroek via mail aan het onthaal of telefonisch 03 568 80 80.
 • Als de gegevens van de zorgverlener wijzigen, meld je dit aan de gemeente Stabroek via mail aan de welzijnsdienst of telefonisch 03 317 18 89 (vraag naar Sabine Theunis).
   

Procedure

 • Hoe kan je een sticker zorgparkeren aanvragen?

Wil je graag een zorgparkeerplaats ter beschikking stellen? Dan kan je een sticker zorgparkeren aanvragen via dit webformulier. Na bevestiging kan je de sticker ophalen aan het onthaal van het Administratief Centrum of wordt deze op verzoek opgestuurd. Of druk een pdf-formulier af, vul het volledig in en bezorg het aan het onthaal (via mail, kom het afgeven ter attentie van het onthaal of stuur het op met de post)

 • Hoe kan je als zorgverlener gebruik maken van zorgparkeren?

Ben je een zorgverstrekker die erkend is door het Riziv of de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je gebruik maken van het zorgparkeren. De zorgparkeerkaart van de gemeente Stabroek kan je aanvragen via dit webformulier. De parkeerkaart geldt op het grondgebied Stabroek en Kapellen. Of druk een pdf-formulier af, vul het volledig in en bezorg het aan de welzijnsdienst, Sociaal Huis, Kerkstraat 35/37 te Hoevenen, ter attentie van Sabine Theunis.
 

Bedrag

De sticker en zorgparkeerkaart zijn gratis.

Nodig

 • Een geldige parkeerplaats die ter beschikking kan gesteld worden aan zorgverleners.
 • Enkel zorgverleners erkend door het RIZIV of Vlaamse Gemeenschap kunnen een zorgparkeerkaart voor Stabroek en Kapellen aanvragen.

Stickers aan te vragen bij het onthaal

Contact

Onthaal
Administratief Centrum
Dorpsstraat 45
2940 Stabroek
België
03 568 80 80
09:00 - 12:00
09:00 - 12:00
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
13:30 - 16:00
09:00 - 12:00
13:30 - 16:00

Zorgparkeerkaart aan te vragen bij de senioren- en welzijnswerking

Contact

Senioren- en welzijnswerking
Sociaal Huis
Kerkstraat 35/37
2940 Hoevenen (Stabroek)
België