Tulpenpluk krijgt een digitaal tintje

  • 22 april 2021

De Tulpenpluk in district Berendrecht -Zandvliet-Lillo gaat dit jaar niet door, maar krijgt een digitaal alternatief in de vorm van een online-tulpenspel. De 170.000 tulpen, die in het najaar van 2020 werden geplant, worden door kleine ploegen leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers geplukt en bezorgd aan ziekenhuizen, woonzorgcentra en de bewoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo. Ook medewerkers van de gemeente Stabroek nemen deel om een tulpenboeketje samen te stellen voor de zorginstellingen en de scholen.

De tweejaarlijkse Tulpenpluk in Berendrecht verwelkomt normaal gezien zo’n 15.000 bezoekers die op de tulpenweide een bosje tulpen komen plukken. Omwille van COVID-19 kan dit jaar de tulpenpluk dit jaar niet op de traditionele manier doorgaan.

tulpen

Tulpenbosjes voor districtsbewoners en de zorg

Om de 170.000 geplante tulpen niet verloren te laten gaan, plukken leerlingen van de basisscholen De Brem, De Beren, De Brenne en Noordland van maandag 19 april tot en met donderdag 22 april de eerste tulpen. Zij nemen deze mee om hun klassen op te fleuren. Vanaf 26 april is het de beurt aan de leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers. Alle tulpen worden geplukt, verzameld en per 10 samengebonden. Stabroekse medewerkers en vrijwilligers plukken 26 en 27 april. Deze tulpenboekjes worden verdeeld onder woonzorgcentra's en de scholen in de Stabroek. 

In 2023 is iedereen opnieuw welkom om te plukken op de tulpenweide.

Digitaal tulpenspel

Wie toch het plukplezier wil beleven, zal dat kunnen met het tulpenspel op de website www.digitalepluk.be

Tijdens dit online-spel verzamelen spelers tulpen, die ze vervolgens als een digitaal boeket kunnen doorsturen naar vrienden, familie en collega’s. Er staat geen limiet op het aantal keren dat men het tulpenspel kan spelen. Deze voorraad tulpen is immers onbeperkt.