Verscherpte maatregelen voor horeca

  • 24 juli 2020

In het kader van de Nationale Veiligheidsraad van 23 juli 2020 zijn de maatregelen nog iets verscherpt. Hieronder nog even de volledige lijst voor de horeca met de te volgen richtlijnen:

  • Tafels moeten zo geplaatst worden, zodat een afstand van minimum 1,5 meter wordt gerespecteerd tussen klanten van de verschillende tafels, tenzij de tafels worden gescheiden door een plexiglazen wand of gelijkwaardig alternatief, met een minimumhoogte van 1,8 meter.
  • Maximaal bubbels van 15 personen aan 1 tafel.
  • Enkel zitplaatsen.
  • Elke klant moet aan zijn eigen tafel blijven zitten.
  • Het personeel moet een mondmasker dragen, plexi- of spatcovers (kin of hoofd) zijn geen alternatief en geven geen bescherming.
  • Het dragen van een mondmasker is ook verplicht voor klanten bij het binnenkomen, buiten gaan en wanneer zij rechtstaan van de tafel voor bv. naar het toilet te gaan of te betalen. 
  • Geen bediening aan de toog.
  • Per tafel moet 1 klant een registratieformulier invullen (kan ook QR code zijn die wordt ingescand) waarop naam, tel of emailadres wordt achtergelaten. Dit kan bij een eventuele besmetting gebruikt worden voor contact tracing te vergemakkelijken. Deze informatie zal na 14 dagen worden vernietigd en kan onder geen beding voor andere doeleinden gebruikt worden.
  • Alle horecagelegenheden sluiten ten laatste om 01.00, geen uitzonderingen toegestaan. De uitbater zorgt ervoor dat klanten geen overlast bezorgen aan de omgeving bij het verlaten van hun zaak.

Vanaf zaterdag zal er ook een voorbeeld van een registratieformulier beschikbaar zijn op FOD Economie.

Via een affiche kan je de klanten informeren over het verplicht dragen van het mondmasker. 

Indien er overtredingen worden vastgesteld inzake corona-maatregelen, geldt er een nultolerantie.