Verslavingspreventieavond

  • 9 januari 2020

De onderwijsraad van de gemeente Stabroek richt een verslavingspreventieavond in voor ouders van de leerlingen van de 3de graad lager onderwijs en de ouders van de leerlingen 1ste graad secundair.

Wat kan je verwachten? Een info(kijk-ruik-voel)avond met workshop gegeven door ervaringsdeskundigen.

Wanneer? 27 april 2020 om 19u00

Waar? Refter PITO, Laageind, Stabroek.

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren in hun puberteit experimenteert met illegale drugs. Het gebruik van andere cultureel aanvaarde drugs zoals roken, alcohol, pijnstillers, vermagerings-, slaap- en kalmeringspillen neemt eveneens toe. Deze “verslavingen” zijn maatschappelijke problemen die niet ophouden aan de schoolpoort.

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat jongeren zelf vragende partij zijn om deze problemen meer bespreekbaar te maken. Je kan ook altijd informatie vragen bij de druglijn: 078/15 10 20.

Wij nodigen de ouders graag uit om onze infoavond bij te wonen. Je zal geïnformeerd worden over een aantal mogelijke verslavingen. Wat zijn drugs? Hoe kan je deze traceren? Wat kan je als ouder doen? En wat mag je zeker niet doen? Hoe herken ik deze drugs? .... Vele vragen waar elke ouder op een bepaald ogenblik tijdens de puberteit van zijn/haar kind mee wordt geconfronteerd.

Inschrijven kan per mail onderwijsraad@stabroek.be. Snel zijn is de boodschap! Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 56 personen. Maximum 1 inschrijving per gezin, om iedereen de kans te geven om deze avond bij te wonen.