Stabroek Wintert

Onder de noemer ‘Stabroek Wintert’ wil ook het lokaal bestuur Stabroek iedereen een warme wintertijd bezorgen met verschillende warme acties. 

Winterwandelzoektocht 

Vanaf 21 december lanceren we onze winterwandelzoektocht in Stabroek en Putte. Die kan je gaan ontdekken vanaf de kerstvakantie en loopt tot 21 maart 2021. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Er valt onderweg veel te zoeken (afbeeldingen, letters,…) en je krijgt historische achtergrondinformatie van een aantal elementen en gebouwen die je onderweg tegenkomt. Vul je het antwoordblad in?  Dan maak je nog eens kans op een mooie prijs.  

Steun voor coronaveilige initiatieven  

Bovenop deze initiatieven zitten ook onze verenigingen niet stil. Ook zij organiseren corona-proof activiteiten die opengesteld worden voor iedereen.  Ook inwoners starten met warme acties die we graag mee promoten. Neem eens een kijkje op de UiTkalender op www.uitinstabroek.be , het beste overzicht van alle cultuur- en vrijetijdsactiviteiten in uw buurt! 

Verhalentocht

Deze wandeltocht van 4 kilometer lang start aan de fietsenstalling van de JOS (Kerkstraat 89 - Hoevenen) en vertelt het verhaal van een sneeuwklokje. Onderweg vind je 9 panelen met een deel van het verhaal, wondermooi geïllustreerd door Studio Mus. Een plannetje met de route van de wandeltocht, kan je hier downloaden.
We nemen jullie ook mee naar het Buynderbos, het toekomstige speelbos. Daar kan je enkele geschilderde vogelhuisjes ontdekken. Maak onderweg een leuke selfie en tag Jeugddienst Stabroek op Facebook of Instagram en laat ons weten hoeveel vogelhuisjes jij gevonden hebt. Alle leuke selfies ontvangen in april een bloembolletje om de lente echt in te zetten. 

Contact

Vrije tijd
Sociaal huis
Kerkstraat 35/37
2940 Stabroek
België