Bestrijding eikenprocessierupsen

Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen kunnen voor flink wat overlast zorgen: de haartjes van de rups zorgen voor huiduitslag en hevige jeuk. Meestal verdwijnen de klachten zonder behandeling binnen de 2 weken. Het is dan ook belangrijk om deze nesten zeker NIET zelf te bestrijden! Meer nog: het is belangrijk om te proberen élk contact met de rupsen te voorkomen.

  • Gebruik geen insecticiden: deze middelen kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en de irriterende haren blijven gewoon actief.

  • Gebruik ook geen hogedrukreiniger om de rupsen weg te spuiten. Zo kunnen de brandharen van de rupsen immers via de lucht verspreid worden.
     

Heb je een nest van eikenprocessierupsen gespot? Verwittig dan de vrijwillige hulpdienst Stabroek via het nummer 03 664 86 06. Als er niemand opneemt spreek je gewoon een boodschap in, er wordt later terug contact met je opgenomen om een afspraak te maken. Het verwijderen van de nesten is gratis voor inwoners van Stabroek. Voor nesten hoger dan 6 meter neem je contact op met de milieudienst 03 210 11 50. Deze verwijdering gebeurt door een gespecialiseerde firma.

 

Contact

Milieu
Gemeentehuis Stabroek
Dorpsstraat 99
2940 Stabroek
België