Zorgparkeren Stabroek

  • 17 november 2020

Help zorgverleners aan een parkeerplaats

Zorgverleners vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Ze verliezen kostbare tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. Het systeem van zorgparkeren moet dit verbeteren.
Als inwoner van Stabroek kan je, ook al heb je zelf geen zorg nodig, je parkeerplaats voor je oprit of garagepoort ter beschikking stellen van zorgverleners. Dat duid je aan met een sticker zorgparkeren.

Hoe een sticker zorgparkeren aanvragen?

Wil je graag een zorgparkeerplaats ter beschikking stellen? Dan kan je een sticker zorgparkeren aanvragen via dit webformulier. Na bevestiging kan je de sticker ophalen aan het onthaal van het Administratief Centrum of wordt deze op verzoek opgestuurd. Contact voor de stickers: dienst onthaal tel 03 568 80 80 of mail.

Hoe kan je als zorgverlener gebruik maken van zorgparkeren?

Ben je een zorgverlener erkend door het Riziv of de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je gebruik maken van het zorgparkeren. Hiervoor vraag je een zorgparkeerkaart aan via dit webformulier. De zorgparkeerkaart wordt thuisbezorgd. Deze moet in het voertuig aanwezig zijn en geplaatst op een zichtbare plaats. Alle wijzigingen meld je onmiddellijk aan de welzijnsdienst, mail of bel 03 317 18 89 (vraag naar Sabine Theunis), zoniet is de parkeerkaart ongeldig. De uitgereikte zorgparkeerkaart met de juiste gegevens is ook geldig in de gemeente Kapellen.

Hoe werkt het zorgparkeren?

  • De zorgverstrekker mag maximaal 45 minuten gebruik maken van je zorgparkeerplaats. Hij of zij hoeft voor deze periode geen parkeerschijf of bewonerskaart te gebruiken.
  • De zorgverstrekker moet zijn of haar mobiel telefoonnummer duidelijk leesbaar op haar zorgparkeerkaart noteren.
  • Op vraag van de aanbieder van de parkeerplaats, moet de zorgverstrekker het voertuig zo snel mogelijk verplaatsen.
  • Indien je je parkeerplaats niet meer ter beschikking wil stellen, dan verwijder je de sticker en meldt dit aan de gemeente Stabroek.

Uiteraard mag de zorgverlener geen misbruik maken van de zorgparkeerplaats door bijvoorbeeld deze te gebruiken op het moment dat er geen zorg wordt verleend of de zorgparkeerkaart door te geven aan derden. Ook kan er geen vergoeding worden betaald om de zorgparkeerplaats voor te behouden. Bij misbruik of verkeerd gebruik kan de politiezone Noord de zorgparkeerkaart intrekken.
 

Contact

Onthaal
Administratief Centrum
Dorpsstraat 45
2940 Stabroek
België
03 568 80 80
09:00 - 12:00
09:00 - 12:00
Gesloten
Gesloten
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
13:30 - 16:00
09:00 - 12:00
13:30 - 16:00